Hoe werkt het?

Infra rood verwarming werkt in hetzelfde infrarood spectrum als de zon. De golflengte van deze infrarood verwarming ligt tussen de 9 – 14 micrometer. Deze smalle band qua golflengte verzekerd een veilige en gezonde vorm van verwarming. Deze elektromagnetische golven zorgen ervoor dat moleculen beginnen te oscilleren en dit zorgt voor een aangename warmte.

Bij traditionele systemen is een behoorlijke energie en geld investering nodig om lucht te gaan verwarmen. Deze verwarmde lucht verzameld zich vervolgens eerst bij het plafond. Ten opzichte van deze systemen kunnen infrarood panelen energie besparingen halen van meer dan 50%. Zij verwarmen objecten welke op hun beurt langzaam de warmte afgeven aan de omgeving en dit geeft een prettige vorm van warmte. Dit is eenzelfde manier van verwarmen zoals de zon ook de aarde verwarmd. Onzichtbare straling door de lucht wordt onder andere weerkaatst en warmt zo alles rondom ons op.
Anders dan traditionele verwarming, droogt de lucht niet van infrarood verwarmen. Het voorkomt zelfs warmte verlies vanwege ventilatie. Er wordt immers niet direct lucht verwarmt welke vervolgens weer via mechanische ventilatie of roosters naar buiten wordt afgevoerd.
Infrarood verwarming is schoon, heilzaam en een erg energie effectieve manier van verwarmen. Er is geen andere manier van verwarmen welke zo makkelijk te installeren zo goedkoop in aanschaf zo gezond en milieu vriendelijk is.