Ecora Infrarood Stralingswarmte Panelen

De infrarood panelen van ECORA

Econoord maakt gebruik van TOP-rendement infrarood panelen, momenteel de meest geavanceerde, best presterende panelen op de markt!

De ontwikkelingen in de wereld van infraroodpanelen staan niet stil. Inmiddels heeft Econoord de beschikking over de meest geavanceerde TOP-rendement infraroodpanelen die gemiddeld een 10° C hogere oppervlaktetemperatuur halen.

Hoewel met de ‘vorige generatie’ panelen al zeer gunstige resultaten werden bereikt, is met de thans toegepaste TOP-rendement panelen een nog aanmerkelijk grotere energiebesparing mogelijk!

Op onze infrarood panelen kun je bouwen.

 • De paneelbouwers van ECORA hebben meer dan 23 jaar ervaring.
 • De samenstelling van de juiste grondstoffenmix voor het verwarmingselement (het hart van het paneel) is door de jaren heen steeds verder verbeterd.
 • Deze samenstelling zorgt afhankelijk van de spanning in het elektriciteitsnet (220-240 Volt) voor een hoge ongevaarlijke oppervlaktetemperatuur(90° tot soms 130° Celcius).
 • Door de ruwe oppervlakte(bezand) van het paneel wordt de warmtestraling met 5% verhoogd.
 • Door het vermijden van extra lagen aan de stralingskant en een goede isolatie aan de andere kant is het energieverlies beperkt tot 5% (1 kWh input geeft 0,95 kWh output).
Oppervlaktetemperatuur infrarood panelen bepaalt het rendement.

Met name de oppervlaktetemperatuur is zeer bepalend voor het rendement volgens het principe van de Stefan Boltzmann regel.
Voor de infrarood panelen van Ecora betekent dit in de praktijk: een 8° Celcius hogere oppervlaktetemperatuur van het paneel geeft een extra warmtestraling van 36% bij hetzelfde energieverbruik.

 

Wij gebruiken alleen maar TOP rendement panelen.

Waarom andere goedkope infrarood panelen niet energiezuinig zijn:

 • Te lage oppervlaktetemperatuur van de panelen (lager dan 90° C). Dit maakt van het paneel een gewoon elektrisch verwarmingselement. Er is geen sprake van infrarode straling.
 • Dit is ook het geval bij de zogenaamde hybride panelen: een combinatie van convectiewarmte en infrarode straling.
 • Eveneens bij infrarood panelen die een extra laag hebben aan de onderkant. Deze laag remt de warmteoverdracht af. Daardoor ontstaat een te lage oppervlaktetemperatuur.
 • Meerdere kleinere verwarmingselementen in een paneel. Onderling verbonden door kwetsbare bedrading. Gevolg is onderhoud en een kortere levensduur.
 • Een te dun element met te weinig isolatie- en reflectiemateriaal aan de bovenzijde van het paneel. Dit geeft onnodig warmteverlies en kans op verkleuringen aan de wand of het plafond.
 • De garantie die je krijgt op de panelen heeft betrekking op de werking, maar niet op de energiezuinigheid.
Goedkoop wordt duurkoop

Sneu, maar al deze voorbeelden staan garant voor een belangrijk hoger energieverbruik tot wel meer dan 100%. En zo blijken de op het oog flitsende panelen een investering waar je alleen maar spijt van krijgt.

Hoe werkt het?

Wat zijn de voordelen?

ecora-logo
sam1214-600x399
ecora-tps-al-t-1-600x362
dsc_0128-600x334